Ana içeriğe atla

Mathematica Programlama Dili

Mathematica, Wolfram Research tarafından üretilen, iyi bilinen sembolik bir matematik yazılımdır. "Çekirdek ön uç" mantığında çalışır. Bu grafiksel bir arayüz ve denklem girişi kolaydır. Mathematica, her türlü matematiksel hesaplamaları yapan genel bir sistemdir ve sayısal hesaplamalar yapan bir hesap makinesi olarak da algılanabilir. Ayrıca, sembolik hesaplamalar ve grafik nesnelerle de çalışır. Temel, fortran, pascal ve c programlama dilleri.

Mathematica, yoğun hesaplamalar için zaman kaybını ortadan kaldırır. Veri analizi, fonksiyon grafiklerinin animasyonları, olasılık işlemedeki zenginlik, fizikteki çeşitli uygulamalar, kimya, biyoloji ve mühendislik, görüntü işleme vb. Mathematica, alanlarda güçlü bir yazılımdır (Ufuktepe, Kutucu ve Bingül, 2008). Mathematica, büyük ölçekli işlevleri şaşırtıcı derecede hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenize, laplace, fourier dönüşümleri gerçekleştirmenize ve analiz yapmanıza ve bu gibi çok çeşitli işlevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan hazır araçlara sahiptir.

Sayısal özelliklerine ek olarak, Mathematica, cebirsel işlemleri kolaylaştıran güçlü bir araç kutusunda güçlü bir sembolik işlem yapabilme kabiliyetine sahiptir. Mathematica dizüstü bilgisayarlar mühendisler tarafından düzenli ve etkileyici bir biçimde projeler üretmek üzere tasarlanmıştır.

Mathematica dizüstü bilgisayarları, hazırlanmış hesaplamalar, analizler, formüller ve çizilen grafiklerin otomatik olarak yerleştirildiği interaktif belgelerdir. Hesaplamalar analiz yaptıktan sonra, grafikleri çizdikten sonra, çalışma belgeleri açıklamalar, başlıklar ve görüntüleri defterine kısaca ekleyerek bir sunum haline getirilebilir. Sonuç olarak, Mathematica her türlü hesaplama için çok uygundur ve bu nedenle geniş bir web tabanlı işlem yelpazesi sunar.

Wolfram Mathematica (bazen Mathematica olarak anılacaktır), bazen bir bilimsel, mühendislik, matematik ve bilgisayar alanlarında kullanılan bir bilgisayar cebri programı olarak da adlandırılan sembolik bir matematiksel hesaplama programdır. Stephen Wolfram tarafından tasarlanmış ve Illinois, Champaign, Wolfram Research tarafından geliştirilmiştir. Wolfram Dili, Mathematica'da kullanılan bir programlama dilidir.

Wolfram Yahudi bir ailenin çocuğu. Wolfram'ın annesi Oxford Üniversitesi'nde profesör ve psikolog olup Hugo'nun psikolojisinin sahibi ve yazarıdır. Conrad Wolfram adında bir kardeşi de var. Wolfram'ın karısı bir matematikçidir ve dört çocuğu vardır.

Wolfram Eton Collegiate'de eğitim gördü, ancak 1976'da herhangi bir nedenle ayrıldı ve St John's School'da öğrenci olarak eğitim hayatına devam etti. Daha sonra Oxford'a kabul edildi, ancak Wolfram'daki dersleri berbattı. Wolfram buradan mezun olmadan 1978'de ayrıldı.Wolfram, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsünde 20 yıllık bir parçacık fiziğini tamamladı Richard Feynman, Peter Goldreich ve Steven Frautschi  Wolfram'ın doktorunu takımda bulmuşlardı. Ayrıca Geoffrey C. Fox ve Hugh David Politzer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).