Ana içeriğe atla

BitC Programlama Dili

BitC, Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve The EROS Group, LLC tarafından Coyotos projesinin bir parçası olarak geliştirilen, kısmen tasarlanmış ve uygulanmış bir sistem programlama dili idi. Resmi program doğrulamasını desteklemeyi amaçladı. BitC'nin birincil tasarımcısı, 2012'de temel tasarım hatalarına sahip olduğunu iddia ederek dil üzerinde çalışmayı bıraktı.

Dilin iki ana hedefi vardır:

Modern programlama dillerinin gelişmelerini birleştirmek; Soyutlama, ses ve eksiksiz türeme, let-polimorfizm ve matematiksel olarak kurgulanmış semantik - sistem programlamasının gereklilikleri ile ses türü sistemler; Birinci sınıf devlet muamelesi, reçeteli alt düzey sunum için destek, açıkça kutu içine girilmemiş türler ve C ile karşılaştırılabilir performans.
Çekirdek / mikro çekirdek gibi düşük seviyeli sistem programlarının resmi program doğrulamasını desteklemek.

BitC dilinin hedefleri, 2004'te NICTA OS Doğrulama Çalıştayı'nda sunulan Doğrulanmış, Genel Amaçlı bir İşletim Sistemi Çekirdeğine (html, pdf) doğru 2004 yılında çıkarıldı.

Dilin kökeni ve erken gelişimiyle ilgili bazı ayrıntılar, BitC Programlama Dili'nin Kökleri'nde (html, pdf) bulunabilir. BitC olarak bilinen BitC için erken bir derleyici, ilk olarak 17 Haziran 2006'da bir alfa formunda (0.10.1) yayınlandı ve aynı yıl Shapiro, Johns Hopkins'i bırakarak EROS Group, LLC'yi ve BitC'yi kurdu. Proje, iki örgüt arasında ortak bir çaba oldu.

2008 yılı sonunda dilin ilk yayımlanan versiyonu ve derleyicisine ilişkin şartname son haline yaklaştı ve prototip derleyicinin mikroenç noktalar üzerinde olumlu bir performans sergilediği gösterildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).