Ana içeriğe atla

Dart Programlama Dili

Dart, Google tarafından geliştirilen ve daha sonra Ecma tarafından bir standart olarak onaylanan genel amaçlı bir programlama dilidir (ECMA-408). Web Sitesi, sunucu ve mobil uygulamalar oluşturmak ve Things of Internet (IoT) aygıtları oluşturmak için kullanılır. İzinli bir özgür yazılım lisansı altında (değiştirilmiş BSD lisansı) açık kaynaklı bir yazılımdır.

Dart, isteğe bağlı olarak JavaScript'e transcompile edebilen C sınıfı sözdizimi ile nesne yönelimli, sınıf temelli, tek kalıtımlı bir dildir. Arabirimleri, mixin'leri, soyut sınıfları, orijinal jenerikleri ve isteğe bağlı yazmayı destekler.

Dart, 10-12 Ekim 2011 tarihleri ​​arasında Danimarka'nın Aarhus kentindeki GOTO konferansında açıldı. Proje Lars Bak ve Kasper Lund tarafından kuruldu.

Standardizasyon
Ecma International, Dart'ın standartlaştırılması üzerinde çalışmak için TC52 teknik komitesi kurdu ve Dart standart JavaScript'e derlenebilir olduğundan, modern bir tarayıcıda etkili bir şekilde çalışır. Ecma International, Temmuz 2014'te 107. Genel Kurulunda Dart dil spesifikasyonunun ilk baskısını ve Aralık 2014'te ikinci bir baskıyı onayladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).