Ana içeriğe atla

Genie Programlama Dili

Genie, 2008'den beri aktif gelişmekte olan modern, genel amaçlı yüksek düzeyli bir programlama dili. Vala derleyici için alternatif, daha basit ve temiz bir lehçe olarak tasarlandı; Vala dilinin aynı işlevselliğini korudu. Genie, Vala ile aynı derleyiciyi ve kitaplıkları kullanır; Ikisi gerçekten birbirinin yanında kullanılabilir. Farklılıklar yalnızca sözdizimsel.

Genie'nin sözdizimi, Python, Boo, D ve Delphi gibi sayısız modern dilden türemiştir. Python damarında, Genie blokları sınırlamak için kıvırcık parantez yerine girinti kullanır.

Vala gibi Genie, Genie kaynak kodunda bildirilen sınıflar ve arabirimler oluşturmak için ek çalışma zamanı gereksinimlerini (yani, Python, Java veya C # 'nın aksine, sanal bir makineye ihtiyaç duymaz) koymak için GObject tür sistemini kullanır.

Genie, farklı bir uygulama ikili arabirimi (ABI) kullanmadan, C kitaplıklarına, özellikle GTK + gibi GObject'e dayalı olanlara erişime izin verir. Derleme sırasında kod ilk olarak C kaynak ve üstbilgi dosyalarına çevrilir ve bunlar daha sonra, platformlar arası yazılım geliştirmeye izin veren, GCC gibi mevcut bir C derleyiciyi kullanarak platforma özgü makine koduna derlenir.

Hem Vala hem de Genie GNOME tarafından geliştirilmekte ve yükseltilmekle birlikte, Genie'de geliştirilen programlar GNOME Masaüstü Ortamına bağımlı değildir ve genellikle sadece GLib gerektirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).