Ana içeriğe atla

Limbo Programlama Dili

Limbo, dağıtılmış sistemler yazmak için kullanılan bir programlama dilidir ve Inferno işletim sistemi için uygulamalar yazmak için kullanılan dildir. Sean Dorward, Phil Winterbottom ve Rob Pike tarafından Bell Labs'da tasarlandı.

Limbo derleyicisi, daha sonra Dis sanal makinesi tarafından yorumlanır veya performansı artırmak için hemen çalışma zamanından önce derlenmiş mimariden bağımsız nesne kodu üretir. Bu nedenle tüm Limbo uygulamaları tüm Inferno platformlarında tamamen taşınabilir.

Limbo'nun eşzamanlılığa yaklaşımı, Pike'ın önceki Newsqueak dilinde ve Winterbottom'un Alef.bib'inde uygulanan ve değiştirilen Hoare'in İletişim Sıralı Süreçlerinden (CSP) esinlenmiştir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).