Ana içeriğe atla

Squirrel Programlama Dili

Squirrel, büyüklük, bellek bant genişliği ve video oyunları ve  Electric Imp gibi donanım gibi gerçek zamanlı gereksinimlerine uyan hafif bir betik dili olarak tasarlanan yüksek seviyeli bir zorunlu nesne tabanlı programlama dilidir.

MirthKit, açık kaynak kodlu, çapraz platform 2D oyunlar yapmak ve dağıtmak için kullanılan basit bir araç kiti platformu için Squirrel kullanır. Kodlama :: Blocks tarafından komut dosyası oluşturmak için yaygın şekilde kullanılır ve Final Fantasy Crystal Chronicles'da da kullanılır: My Life as a King Ayrıca, komut dosyası verilen olaylar için Left 4 Dead 2 ve Portal 2'de de kullanılır.

Dil, 2003 yılında zlib / libpng lisansı ile kamuoyuna açıklandı. Kasım 2010'da lisans, projenin Google Code üzerinde barındırılmasını sağlamak için MIT lisansı olarak değiştirildi. Alberto Demichelis tarafından geliştirildi ve sürdürüldü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).