Ana içeriğe atla

Inferno İşletim Sistemi (Inferno Os)

inferno kullanan bilgisayarlar sistem kaynaklarını birbiri arasında paylaşabiliyor.

Styx adı verilen bir protokol kullanan Inferno, donanımları ve ağ kaynaklarını kusursuz bir şekilde paylaşabiliyor. Örneğin A bilgisayarı, B bilgisayarının diskinde depolanan dosyalara, yerel diskteymiş gibi erişebiliyor.

Inferno, Bell Laboratuarları'nda başlatılan ancak Vita Nuova Holdings tarafından özgür yazılım olarak geliştirilen ve işletilen dağıtılmış bir işletim sistemidir. Inferno, Bell Laboratuarlarının işletim sistemleri, dilleri, on-the-fly derleyiciler, grafikler, güvenlik, ağ ve taşınabilirlik yeni nesil Bell Labs, Plan 9 ile kazanılan deneyime dayanıyordu. Dante Alighieri'nin İlahi Komedisi, Amerika'da türünün ilk örneğidir.

Inferno programları geniş bir donanım, ağ ve ortam karışımıyla taşınabilir. Herhangi bir gerçek makineye uygulanabilen Dis olarak bilinen, taşınabilir bir bayt koduna derlenmiş türden güvenli bir dil olan Limbo'yu, inferno'nun doğal olarak donanım üzerinde çalışıp çalışmadığını ya da üzerinde bir kullanıcı programı olarak çalışıp çalışmadığını belirleyen bir sanal makine tanımlar. Başka bir işletim sisteminin üstü.


Styx olarak adlandırılan bir iletişim protokolü, standart dosya işlemleri çağırarak, açık, okuma, yazma ve kapatma yöntemlerini kullanarak yerel ve uzak kaynaklara erişmek için tekdüze olarak uygulanır. Inferno'nun dördüncü baskısından itibaren, Styx Plan 9'un 9P2000 protokolünün yeni versiyonuyla aynı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).