Ana içeriğe atla

Python Programlama Dili

Python, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı, yorumlanmış, dinamik bir programlama dili olan üst düzey bir programdır. Tasarım felsefesi, kodun okunabilirliğini vurgular ve sözdizimi, programcıların kavramları C ++ veya Java gibi dillerde mümkün olan en az kod satırında ifade etmesine olanak tanır. Bu dil, küçük ve büyük ölçekte açık programlar yazmayı mümkün kılan yapıları sağlar.

Python, nesne yönelimli, zorunlu ve işlevsel programlama veya yordamsal stiller de dahil olmak üzere çoklu programlama paradigmalarını destekler. Dinamik bir sistem ve otomatik hafıza yönetimi özellikleri ve geniş ve kapsamlı bir standart kütüphanesine sahiptir.

Pek çok işletim sistemi için Python yorumlayıcıları mevcuttur ve Python kodunun çok çeşitli sistemlerde çalışmasına izin verir. Python'un referans uygulaması olan CPython, açık kaynaklı bir yazılımdır ve neredeyse tüm varyant uygulamalarının yaptığı gibi toplum temelli bir geliştirme modeline sahiptir. CPython kar amacı gütmeyen Python Software Foundation tarafından yönetilmektedir.

Python, 1980'lerin sonlarında tasarlandı ve uygulanması Aralık 1989'da Guido van Rossum tarafından Hollanda'da Centrum Wiskunde & Informatica'da (CES) başladı ve ABC dili (kendisi SETL'den esinlenen) istifa etti ve istisnasız olarak işleme ve arayüz oluşturma becerisine sahip oldu. Amoeba işletim sistemi. Van Rossum, Python'un başlıca yazarı ve Python'un yönünü belirlemedeki merkezi rolünün devam etmesi, ona hayırsever diktatör olan Python topluluğunun (BDFL) verdiği başlıkta yer alıyor.

Van Rossum 1996'da Python'un kökeni hakkında yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).