Ana içeriğe atla

Windows

Microsoft Windows (veya yalnızca Windows), Microsoft tarafından geliştirilen, pazarlanan ve satılan grafik işletim sistemlerinin bir metafamilyasıdır. Her biri bilgisayar sektörünün belirli bir sektörüne hitap eden işletim sistemi ailelerinden oluşur ve OS genellikle IBM PC uyumlu mimariyle ilişkilendirilir. Aktif Windows aileleri Windows NT, Windows Embedded ve Windows Phone; Bunlar alt aileleri kapsayabilir, örn. Windows Katıştırılmış Kompakt (Windows CE) veya Windows Server. Vazgeçilmiş Windows aileleri Windows 9x; Windows 10 Mobile, geçersiz ailenin Windows Mobile'la ilgisi olmayan aktif bir üründür.

Microsoft, 20 Kasım 1985'te grafik kullanıcı arayüzlerine (GUI) artan ilgiye yanıt olarak MS-DOS için bir grafik işletim sistemi kabuğu olarak Windows adlı bir işletim ortamı sundu. Microsoft Windows, 1984'te piyasaya sürülen Mac OS'u aşarak% 90'ın üzerinde pazar payı ile dünya kişisel bilgisayar pazarına hakim oldu. Windows, Windows'u ürünlerde uygulandığı gibi GUI geliştirmedeki yeniliklerinde haksız bir tecavüz olarak görmeye başladı Lisa ve Macintosh gibi (sonunda 1993 yılında Microsoft'un lehine mahkemeye yerleşti). Bilgisayarda, Windows hala en popüler işletim sistemidir. Bununla birlikte, Microsoft, 2014 yılında Android işletim sistem pazarının çoğunu Android için kaybettiğini itiraf etti,  Android akıllı telefonların satışlarındaki büyük artış nedeniyle. 2014 yılında satılan Windows cihazlarının sayısı, satılan Android cihazların% 25'inden azdı. Bununla birlikte, iki işletim sistemi geleneksel olarak farklı platformlar hedeflediğinden, bu karşılaştırmalar tam olarak ilgili olmayabilir.

Eylül 2016'dan itibaren, bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ve gömülü aygıtlar için Windows'un en son Windows sürümüdür. Sunucu bilgisayarların en son sürümleri Windows Server 2016'dır. Windows'un özelleştirilmiş bir sürümü, Xbox One oyun konsolunda çalışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).